Is het mogelijk een roker om te turnen, het roken op te geven?

Nina Groenvold testte een behandeling waarvan men beweert 85% succesvol te zijn.

Toen de elektrodes op mijn voorhoofd werden bevestigd dacht ik dat dit van alle door mij ondernomen pogingen te stoppen met roken wel de meest lachwekkende was. Deze “Bioresonantie” therapeuten beweerden een 85% succes score te hebben. Dit in vergelijking met de meest gevolgde methode van Allen Carr met een aangegeven score van 70%, de moeite van het proberen waard.

Deze wereldwijd toegepaste Bioresonantie Therapie maakt gebruik van het zogenaamde Bicom apparaat, zo’n 30 jaar geleden in Duitsland ontwikkeld, en waarvan de werking in verband met stoppen met roken enige jaren geleden wetenschappelijk is aangetoond.

Stanka Hasáková

Stanka Hasáková, een Slowaakse natuurgeneeskundige, opgeleid in Duitsland en Zwitserland, die de praktijk voor Bioresonantie Therapie in Hoogezand runt vertelde dat de Bioresonantie Therapie de elektromagnetische frequenties omschakelt naar frequenties zoals die zouden zijn van een niet roker.

In de afgelopen 10 jaar hebben honderd duizenden mensen wereldwijd deze therapie ondergaan, en zo beweert het Hoogezandse centrum, was het 85% na een sessie effectief. Slechts 5% had een tweede sessie nodig.

Stanka vroeg mij twee derde van een laatste sigaret te roken, en de as daarvan met de een derde restant peuk in een beker te doen. Volgens de theorie bevatte de beker alle informatie die nodig was voor de Bicom computer om het “energiepatroon” van mijn nicotine verslaving vast te stellen.

Ik kreeg twee koperen platen op mijn benen die waren verbonden met het Bicom apparaat. Mijn beide handen lagen op de platen, en Hasakova schakelde de Bicom in. Ik voelde een lichte tinteling in mijn handen en na enige tijd voelde ik een vermoeiend gevoel ontstaan, wat heel normaal was volgens de mededeling van de therapeute. ” De eerst komende 24 uur kun je je moe voelen, en mogelijk een lichte hoofdpijn en duizeligheid, wat verdwijnt door voldoende water te drinken.” Zei ze. De beker met de as en peuk van mijn laatste sigaret werd met de computer verbonden.
Stanka zei “De computer zoekt het elektromagnetische patroon van de nicotine. Dat wordt in het spiegelbeeld geschakeld, en dat gespiegelde elektromagnetische patroon neutraliseert de nicotine informatie in het lichaam. Met deze resonantie krijg je de elektromagnetische frequenties van een niet roker.” Door deze behandeling zou ik fysiek en psychisch weer als een niet roker worden.

Net als het klokje van de magnetron gaf de machine met een ping aan dat de sessie was beëindigd. Ik nam mijn handen van de platen. Wat bleef waren twee zwarte afdrukken. “Dat zijn de afvalstoffen van het roken die door je huid komen.” Los daarvan voelde ik me niet anders dan voorheen.

Bij het vertrek uit de praktijk hield Stanka me tegen, “Nina, nog een ding. Zou ik jouw pakje sigaretten mogen hebben? Voor de eerst komende uren moet je de verleiding weerstaan.” Met tegenzin gaf ik mijn pakje waar nog zeven sigaretten in zaten.

Uren gingen voorbij. Ik was erg rusteloos met een niet aflatende behoefte te drinken. Ik ging te voet naar huis. Op het punt waar ik anders een sigaret opstak, was ik blij dat dat nu niet het geval was. Thuis gekomen schopte ik mijn sandalen uit. Ik keek naar beneden, naar mijn voeten. Ze waren zwart. Uit nieuwsgierigheid rook ik aan mijn schoenen. Ze roken naar tabak. Ongelooflijk. De nicotine leek uit elke porie van mijn lichaam te zijn gekomen. Ik nam een bad en na een uurtje badderen was het water troebel en donker gekleurd.

De ultieme test

De volgende avond had ik een borrel met twee zwaar rokende vriendinnen. Nog steeds kwam ik niet in de verleiding. Daarna kwamen twee veel eisende werkweken, met stress, vermoeidheid en veel contact met ketting rokende collega’s. Maar niet één maal voelde ik de behoefte er ook eentje op te steken.