Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Typische nazomer allergie.

Als verlengstuk van de hooikoorts in voorjaar en zomer verschijnt in toenemende mate een plant, waarover men de laatste decennia nauwelijks iets gehoord heeft, maar in de herfst een sterke veroorzaker van ernstige hooikoorts klachten is: de Ambrosia.

Hiervoor zijn 2 oorzaken aan te wijzen:

1) De plant komt van oorsprong  voor in Noord Amerika, en is vooral in de vorm van vogelvoer naar Europa gekomen. De laatste twintig jaar heeft de Ambrosia, mede  door klimaat veranderingen, zich sterk vermeerderd in noordwest Europa;

2) H
et pollen (het stuifmeel) behoort tot de meest sterkste allergie klachten ontwikkelaar. Zo zijn slechts zes pollen per kubieke meter lucht genoeg om bij daarvoor gevoelige mensen een sterke allergische reactie te ontwikkelen. Normaal spreekt men over een sterke belasting bij twaalf of meer pollen per kubieke meter.

Wij zijn van mening dat hier de reacties zo heftig zijn omdat het om een plant gaat die oorspronkelijk in midden- en noordwest Europa niet voorkwam. Voor het eerst waargenomen in 1875. Daarbij komt ook nog dat het pollen een genetisch vervormbare  mogelijkheid bezit. Dat betekent dat het stuifmeel permanent verandert en het zo doende voor het menselijke immuun systeem steeds moeilijk blijft hierop met adequate afweer te reageren.

Behandeling van allergie regulier en alternatief:
1) Zo veel mogelijk het contact vermijden met de stof die de allergische klachten veroorzaakt;
2) Onderdrukken van allergische klachten met medicijnen;
3) Volgen van immunotherapie met injectie kuur (duur 3-5 jaar);
4) Bioresonantie therapie kuur (2-3 behandel sessies).

Het is mogelijk dat bij enkele hooikoorts patiënten na 2-3 jaar weer allergische symptomen optreden door het genetisch vervormbare vermogen van het stuifmeel van de planten. Over het algemeen is een enkele nabehandeling met Bioresonantie therapie of het herhalen van de immunotherapie voldoende.

Stanka Hasáková
Bioresonantie therapeut

Ambrosia